Rubrik

Restauranger och serveringar

Ju finare skylt, ju högre priser, desto högre kvalitet. Undvik lågpris i hamnen. Det finns många turistfällor där de i princip värmer upp färdigköpta varor från Lidl.

Les Issambres:

Unic Brasserie –  Allt kostar längs kusten men Unic Brasserie har en trevlig atmosfär, rimliga priser förhållandevis till maten. Det finns billigare ställen men då rekommenderar jag att köpa en färdig pizza på Spar och värma den i ugnen. L’Arpillion – Nåt att dricka för rimliga priser? Ligger nästan mitt emot Unic Brasseri, bra priser och du sitter på en terrass med utsikt över havet och strand. Plage 44 – Gå dit! GÅ dit för det tar 10 minuter! Något att dricka på eftermiddagen efter stranden? Eller middag å kvällen? Miljön och stämningen är exotisk, du sitter på stranden och maten är (inte lågpris) men väl värd sitt pris. Det kan räcka med förrätter som delas på 2 personer. Det är rikligt och är du inte superhungrig så…… Det stora hotellet som ni promenerar vid på väg till stranden har varje kväll en Buffé med 2 rätter, småplock, efterrätt inkl vin/dryck för 20 euro per pers. Börjar 19:00 tror jag. Stanna till o boka innan. Ingen kulinarisk höjdare men för priset så kan man inte klaga.

Sainte Maxime

– Serveringar och folk! Överallt 🙂

Gassin

Le Pescadou – Ett favoritställe. 36 euro för en meny (3 rätter). Boka bord innan, be om att sitta på terassen. De pratar engelska. Utsikten är fantastisk, byn är vacker och värd en promenad. Terassen har flera restauranger.

Grimaud

Text text text

Port Grimaud

Text text text

Stränder

Nära

Stranden här. Lägenheten ligger i Les Issambres. Stranden är i Ste Maxime. Det är 300 meter fågelvägen. Promenera 600 meter och du står i medelhavet. Jag gillar själv området bortom Plage 44. Bättre bad och strand där. Du får tyvärr promenera ytterligare 150 meter längs stranden. Plage de la Nartelle – 3 km bort mot Sainte Maxime

Lite längre bort….

Plage de l’Escalet – Åk dit tidigt för att få parkering!Plage Taillat (Du parkerar vid Plage de l’Escalet eller så nära du kan där vandringsleden börjar. Sen vandrar du dit, badar tittar och njuter.) Pamplonne – Tja….. Lång sträcka med lång strand…. Och vackert! Till Club 55 (länk trip advisor) tar du helikopter och hälsar på de kändisar du känner för.

Värt en utflykt

Gorges du Verdon (länk tripadviser) – Text text text Passa på att stanna i byn Moustiers Sainte-Marie. Ligger strax ovanför (här) och har ett litet kapell som du får vandra upp till. Ganska många trappor…… Byn är väldigt vacker. Chateau du Berne – Text text text